top of page

Group

Public·2 members

DivizareaTransferul patrimoniului este un transfer cu caracter universal. Obligaţiile societăţilor care sunt radiate ca urmare a fuziunii se regăsesc în patrimoniul societăţii rezultante, care va deveni debitor pentru datoriile fostei societăţi. Atât fuziunea cât şi divizarea se pot realiza între societăţi având forme diferite.
DivizareaLipsa de răspuns în acest termen echivalează cu refuzul de menţinere sau preluare a contractului de către persoana juridică succesoare. În cazul societăţilor aflate în procedura de lichidare, fuziunea sau divizarea se pot efectua numai înainte de începerea repartiţiei între asociaţi a părţilor ce li se cuvine din lichidare.


Dosarele pentru inregistrarea in registrul comertului a modificarilor privind divizarea partiala a societatilor comerciale (parti din patrimoniul unei societati existente se desprinde in scopul infiintarii de noi societati) vor contine urmatoarele documente:


(4) Fuziunea sau divizarea, astfel cum este definita la alin. (1) ori (2), poate fi efectuata chiar daca societatile dizolvate sunt in lichidare, cu conditia ca acestea sa nu fi inceput inca distribuirea intre asociati a activelor ce li s-ar cuveni in urma lichidarii.


Prin derogare de la prevederile art. 115, atunci cand fuziunea sau divizarea are ca efect marirea obligatiilor asociatilor uneia dintre societatile participante, hotararea se ia cu unanimitate de voturi.


(2) De la data realizarii sale, potrivit art. 249, fuziunea, respectiv divizarea, poate fi declarata nula doar daca nu a fost supusa unui control judiciar in conformitate cu prevederile art. 37 sau daca hotararea uneia dintre adunarile generale care au votat proiectul fuziunii sau al divizarii este nula ori anulabila.


(3) Procedurile de anulare si de declarare a nulitatii fuziunii sau divizarii nu pot fi initiate dupa expirarea unui termen de 6 luni de la data la care fuziunea sau divizarea a devenit efectiva, in temeiul art. 249, sau daca situatia a fost rectificata.


(5) Hotararea definitiva de declarare a nulitatii unei fuziuni sau divizari va fi inaintata din oficiu de catre instanta oficiilor registrului comertului de la sediile societatilor implicate in fuziunea sau divizarea respectiva.


(6) Hotararea definitiva de declarare a nulitatii unei fuziuni ori divizari nu aduce atingere prin ea insasi valabilitatii obligatiilor nascute in sarcina sau in beneficiul societatii absorbante ori societatilor beneficiare, angajate dupa ce fuziunea sau divizarea au devenit efective, in temeiul art. 249, si inainte ca hotararea de declarare a nulitatii sa fie publicata.


Pe deasupra, tot în această perioadă au apărut în spațiul public tot mai multe teorii conspiraționiste despre originea coronavirusului, iar multe dintre acestea nu făceau decât să adâncească divizarea geopolitică existentă în societate.


Lipsa acestui acord politic a dus și la divizarea societății, întrucât politicienii folosesc în mod strategic și oportunist această divizare în societate și caută să susțină proiecte politice și să adune voturi, manipulând cu preferințele alegătorilor.


Compania Automobile Dacia SA, care deține activele pe care Renault Group a anunțat că le va desprinde într-o nouă societate destinată producției de motoare, a semnat divizarea parțială prin desprinderea unei părți din patrimoniu, relevă documente analizate de Profit.ro care confirmă informațiile anunțate anterior.


Condițiile în care va fi făcută divizarea vor ține cont de situațiile financiare actuale ale companiei, așa cum vor fi înregistrate la data de 31 decembrie 2022, iar evalurea va fi făcută de experți independenți.


Urmeaza o perioada de 30 de zile timp in care creditorii ar putea sa manifeste opunere in fata restructurarii. O astfel de masura are rolul de a asigura garantii creditorilor ca datoria va fi platita si nu se va opri divizarea. 041b061a72


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

bottom of page